Uitzending ‘De Verwondering’ met dr. Eric Cossee

Op 24 januari is onze oud-predikant en emeritus-hoogleraar kerkgeschiedenis Eric Cossee (1944) te gast geweest in het tv-programma ‘De Verwondering’.

Zes jaar geleden maakte zijn oudste zoon een einde aan zijn leven. Natuurlijk vraagt hij zich af hoe hij nog op een kansel kan staan en de kern van de Bijbelse boodschap, vertrouwensvol te leven, moet brengen: ‘Ik heb gefaald, ik heb het mijn eigen kind niet kunnen meegeven. Waar moet ik het nog over hebben?’

VerwonderingTóch blijkt er een weg te zijn, puur door een eerste stap te zetten. Cossee linkt zijn persoonlijke verhaal aan dat van de Emmaüsgangers, de twee mannen die na Jezus’ dood en opstanding vertwijfeld onderweg zijn en zich afvragen hoe het verder moet.

We zijn allemaal onderweg, trekken samen kortstondig op en hebben het over wat ons overkomen is. Je deelt, bevestigt en ziet, soms even, waar het in het leven om gaat. Maar als je het wilt pakken, ontglipt het je.

Je hebt andere mensen nodig, omdat je jezelf niet altijd kunt dragen. ‘En gelukkig zijn die mensen er’, aldus Eric Cossee.

Tags:

Related posts

Comments are currently closed.

Top