Inge’s laatste reis – lezing door Wouter Blokhuis

Op zondag 25 oktober komt Wouter B. Blokhuis, voormalig huisarts te Hardinxveld-Giessendam, ons vertellen over zijn boek Inge’s laatste reis. Een zorginstelling is geen pindakaasfabriek.

Wouter B. Blokhuis (1938) neemt de lezer mee op een reis die eruit lijkt te zien als een vakantiereis. Doordat er tijd te over is tot nadenken, laat hij de gebeurtenissen die geleid hebben tot het overlijden van zijn vrouw Inge in een verpleeghuis de revue passeren.

Zijn jarenlange ervaring als lid van de cliëntenraad en zijn vakmatige achtergrond als – inmiddels gepensioneerd – huisarts, de ingrediënten van een boeiend verhaal. De lezer komt enerzijds in aanraking met het verwerkingsproces van het verlies van een naaste, anderzijds wordt de lezer een ruime blik gegund achter de voordeur van een verpleeghuis.

Uit een recensie op vrijzinnigen.nl: “Het boek is eigenlijk voor iedereen die in de zorg werkt, maar ook voor mantelzorgers, een aanrader. En voor beleidsmakers in de zorg is het een inkijk voor wat cliënten en hun naasten ervaren binnen zorginstellingen.”

De lezing van Wouter Blokhuis begint om 10:00 uur. De toegang is gratis. Wel is er een collecte ten bate van Alzheimer Nederland.

Tags: , ,

Related posts

Comments are currently closed.

Top