Beelden, kruizen en symbolen op monumentendag

De open monumentendag stond 10 september jl. in het teken van iconen en symbolen. Ook de Kerk met de Beelden heeft meegedaanmee. Vanzelfsprekend was ons exterieur, met de bekende kleiplastieken van Aart van Bennekum, te bewonderen. Maar binnen konden mensen genieten van een prachtige fototentoonstelling rond het thema ‘kruizen’.

Beelden
Iedereen die wel eens op de Peulenstraat komt, kent de beelden op ons gebouw. Het zijn beelden van de profeet Elia bij de beek Krith, de verloren zoon en de Samaritaanse vrouw bij de put. Al deze beelden verwijzen naar verhalen die gaan over ‘bronnen’ en ‘gevoed worden’.

2009 sept okt Frankrijkk 276Kruizen
Tilly de Groen heeft foto’s gemaakt van de vele kruisbeelden die ze tegenkwam op haar reizen in Frankrijk. Ze werd getroffen door de vroomheid die uit de beelden spreekt. Is het traditie? Bijgeloof? Religieus besef? En ook bezoekers hebben zich laten raken door de verrassende kruisvormen op de foto’s die waren te zien in ons kerkgebouw.

Overige deelnemers
Naast onze kerk deden ook Museum De Koperen Knop mee, De Witte Swaen, de Hervormde Kerk aan de Peulenstraat en de bibliotheek.

Tags:

Related posts

Comments are currently closed.

Top