Het leven is een reis – ‘with miles of the unknown’

Ik heb jarenlang een bijbaantje gehad bij Landgraaf, een modeketen uit Molenaarsgraaf, waar ik op een gegeven moment aan de slag mocht als chauffeur om kleding te brengen naar de filialen, waaronder in Hardinxveld-Giessendam (nota bene recht tegenover ons kerkgebouw).

Ik vond het machtig om met zo’n grote bus onderweg te zijn. Het was de grootste wagen die ik met mijn B-rijbewijs mocht besturen. Eigenlijk, als het ding afgeladen vol zat, was hij te zwaar voor mijn roze papiertje. Maar dat maakte het rijden ermee alleen maar spannender.

Steevast had ik Radio 538 aan in de bus. Ook toen hoog in de top-40 het lied ‘The road ahead’ (1999) stond:

The road ahead is empty
It’s paved with miles of the unknown

Whatever seems to be your destination
Take life the way it comes
Take life the way it is

Horizon in the distance
So close and yet so far away

You shouldn’t be surprised when on arrival
The dream has flown away
And fears not here to stay

The road ahead never gives away a promise
The road ahead is a highway or a dead end street
A dead end street

Raindrops on your windscreen
They fall from heaven or from hell

You drive into the light
Or into darkness
Uncertainty as your guide

City To City, The Road Ahead (Miles Of The Unknown) (Jan De Roos & Rens Van Der Meer)

Ik vond het een geweldig lied en zong het hardop mee achter het stuur. Maar het lied drukt meer uit dan het levensgevoel van ‘de ware chauffeur’. Ik voelde me op dat moment ook op weg naar miles of the unknown. Ik woonde inmiddels op mezelf en werkte aan een proefschrift. Wat had het leven allemaal voor me in petto? En toen leerde ik Anoeska kennen. Ineens veranderde ik van een wat onzekere pendelaar in een King of the Road.

Top of the world (Wikipedia)

Eigenlijk is een reis wel een mooi beeld voor het leven. We verlaten ons ouderlijk huis, onze veilige haven (als het goed is) en gaan op weg. Nu eens hebben we pech, dan weer negeren we een bord en zijn we de weg kwijt. Soms verandert de bestemming onderweg. Soms reizen we een eind samen op. De ene keer hebben we een routebeschrijving, de andere keer alleen de sterren om op af te gaan. Take life the way it comes, take life the way it is.

Samenkomsten

Ook als gemeenschap zijn we onderweg. We hebben als Kerk met de Beelden afgelopen maanden door de coronacrisis noodgedwongen een andere afslag moeten nemen. We schrapten samenkomsten en er waren alleen nog online-vieringen, Contact was er vooral telefonisch. We moesten leven met de open vraag hoe lang dit zou gaan duren.

Antwoorden hebben we nog altijd niet. Maar we willen in oktober weer met diensten en bijeenkomsten gaan starten. Coronaproof, zoals dat heet. Weer een nieuwe wending in de weg, dit keer een positieve. Ik hoop u op 4 oktober allemaal weer te ontmoeten bij leven en welzijn! Goede reis!

Aries van Meeteren

Tags: ,

Related posts

Comments are currently closed.

Top